Србија и Балкан

Као у Немачкој: Ухапшене две особе у Нишу због крађе пригушница са пруге

Полиција је затекла осумњичене док су са пруге уклањали уређаје неопходне за несметано функционисање железничког саобраћаја
Као у Немачкој: Ухапшене две особе у Нишу због крађе пригушница са пруге© FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO/ bg

Полиција у Нишу расветлила је серију тешких крађа и по налогу Основног јавног тужилаштва у Нишу, ухапсила две особе због сумње да су извршили кривична дела тешка крађа, саопштила је данас та Полицијска управа.

Полиција је јуче затекла осумњичене док су са пруге уклањали пригушнице, односно уређаје неопходне за несметано функционисање железничког саобраћаја.

Њих двојица се сумњиче да су, у претходном периоду, у још три наврата украли пригушнице са пруге вредности више од два милиона динара, на штету "Инфраструктуре железнице Србије". Део украдених предмета је пронађен и враћен власнику.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени основном јавном тужиоцу у Нишу.

Почетком седмице, медији су пренели да су поласци више брзих возова који саобраћају између Франкфурта и Штутгарта отказани након што су непознати починиоци украли металне делове инфраструктуре.

image