Србија и Балкан

Тешка несрећа код Прешева: Погинула три мигранта, сумња се на кријумчарење

Повређено је 12 особа, а возач је ухапшен због сумње на кријумчарење људи
Тешка несрећа код Прешева: Погинула три мигранта, сумња се на кријумчарење© Antonio Ahel/ATAImages

Троје миграната погинуло је у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила ноћас у близини Прешева, а у којој је повређено 12 људи. Међу повређенима је и возач, који је ухапшен због сумње на кријумчарење људи.

Саобраћајна несрећа догодила се око 23 часа када је возило слетело са пута између села Алиђерце и села Рељан код Прешева.

У Здравствени центар Врање примљене су четири особе, од којих су три биле са лаким повредама и оне су отпуштене из болнице. Возач је на хирургији, али је реч о лакшим повредама.

Четири пацијента упућена су из здравственог центра Врање у УКЦ Ниш, а међу њима је и петнаестогодишње дете, које је примљено на хирургију.

Међу повређенима је била и цела породица, отац, мајка и дете. Они су прошли са лакшим повредама, па су отпуштени из болнице.

Ухапшен осумњичени за кријумчарење људи

У Вишем јавном тужилаштву у Врању потврђено је да је држављанин Србије Р. Р. из села Црнотинце, стар 43 године, задржан због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја и кријумчарења људи.

Осумњичени је превозио 14 илегалних миграната из афричко-азијских земаља у возилу марке BMW, када је због велике брзине изгубио контролу над возилом и слетео са пута код места Алиђерци.

Утврђено је и да је возилом управљао без возачке дозволе, саопштио је МУП.

Осумњиченом је наложено задржавање до 48 сати и биће приведен дежурном јавном тужиоцу Вишег јавног тужилаштва у Врању због кривичних дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и недозвољени прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Увиђај је обавио дежурни јавни тужилац Основног јавног тужилаштва у Врању.

image