Србија и Балкан

Нови потрес у српској политици: "Ми" или они; Шта је Додик рекао Несторовићу? (БЛОГ)

Након што је објављено саопштење да су из групе "Ми – Глас из народа" напустили Бранимир Несторовић и Александар Павић, не престају међусобне оптужбе припадника ове политичке групације
Нови потрес у српској политици: "Ми" или они; Шта је Додик рекао Несторовићу? (БЛОГ)© Antonio Ahel/ATAImages

Свега неколико дана пре него што је требало да буде донета одлука о формирању београдске власти или одржавању поновљених избора, што зависи од групе "Ми – Глас из народа", дошло је до сукоба унутар ове политичке опције.

Сукоб је постао отворен када је у јавност у среду доспело саопштење које је у име групе потписао Драган Станојевић о одласку Несторовића и Павића из "покрета".

Са друге стране, Несторовић и Павић одговарају да нису напустили покрет, јер он ни не постоји, већ да су напустили састанак на којем се расправљало о устројству странке коју је требало да формирају.

У Београду је одржана је конференција за новинаре петорице оснивача покрета, на којој су говорили Драган Станојевић, Бранко Павловић, Митар Ковач, Синиша Љепојевић и Јован Јањић.

Све вести о овој теми пратите у блогу РТ Балкан.

  • 22. феб 2024 • 16:52

    16:52

    Антонијевић: Други су тражили да Несторовић буде председник

    Посланик са листе "Ми – Глас из народа" Борислав Антонијевић рекао је да су се у претходном периоду дешавале недопустиве ствари, попут одлуке Бранка Павловића да Александар Јерковић буде носилац београдске листе, до тога да неко са рачуна подиже новац без обавештавања осталих.

    Такође, у групи постоје људи који се представљају као да су економисти, а да немају одговарајућу диплому за ту струку. Како би се свему стало на крај, поједини су позвали Несторовића и рекли му да то заустави.

    "Рекли су му: 'Дај Бане, иди тамо и инсистирај да будеш председник јер ово стање више не може да се поднесе'. Онда Бане дође и уради то и шта се онда деси? Ти исти људи који су га терали да то уради га не подрже. Онда се размишља са ли све то радите смишљено и циљано", каже Антонијевић за телевизију Курир.

  • 14:12

    Несторовић саопштио да оснива покрет по имену "Прави Ми"

    Нема предаје и нема повлачења! МИ смо решени да апсолутно останемо доследни нашим принципима, нашим гласачима, као и свим нашим напорима у одбрани Србије од сваког зла, наводи се у саопштењу новог покрета.

  • 13:52

    Павловић: Ово је тек почетак утакмице

    Ово није крај утакмице, ово је почетак, каже Бранко Павловић додајући да је у питању напад на покрет, са циљем да људи буду разочарани у ову политичку опцију.

    Како напомиње, тек када људи схвате шта је намера, почињу да се броје голови и резултати.

  • 13:47

    Станојевић: Печат је код мене

    У току је у Заводу за заштиту интелектуалне имовине процес заштите имена и логоа. Група сматра да Несторовић нема право да користи име "Ми – Глас из народа".

    Печат групе је код Драгана Станојевића, потврдио је лично Станојевић.

    Међутим, рачун се води на Несторовића, па је нејасно како ће новац који припада посланицима бити распоређен будући да ће постојати два посланичка клуба.

  • 13:37

    Павловић: "Ми" ће имати извесно седам својих посланика

    Бранко Павловић рекао је да ће група "Ми" у Скупштини Србије имати извесно седам посланика, а могуће и осам. То значи да ће у мањини остати група блиска Несторовићу и Павићу.

  • 13:28

    Станојевић: Све о мени је потпуна лаж

    Драган Станојевић рекао је да је био координатор посета по градовима широм Србије, те да је извештавао осниваче о томе.

    "Све оно што су изјавили о мени је потпуна лаж. Са Несторовићем смо имали одличну сарадњу до последњег дана, ништа није наговештавало овако нешто. Ништа нисам могао да урадим да други не знају", рекао је Станојевић.

  • 13:15

    Јањић: Не може се говорити о расколу, питање како је Додик утицао на Несторовића

    Јован Јањић рекао је да се не може говорити о расколу ако је пет оснивача остало у покрету, а двојица су га напустили.

    "То је био њихов изричит, ултимативан захтев", каже Јањић говорећи о начину како су Несторовић и Павић напустили покрет.

    Како каже, накнадно сазнајемо да је утицао и председник Републике Српске Милорад Додик, јер су Павић и Несторовић боравили у Бањалуци без њиховог знања.

    Према речима Јањића, Несторовић је казао да је након тог сусрета са Додиком схватио да је боље да у покрету постоји председнички принцип одлучивања, због чега је на крају дошло до расцепа у групацији.

  • 13:11

    Ковач: Павић је залутао за Несторовићем

    Митар Ковач рекао је да се расцеп није десио случајно, нити као последица противречности, већ је некоме био потребан повод за чин напуштања покрета.

    Говорећи о начину како су се окупили каже да оснивачи, њих седморица, само што се нису заклели и отишли на неко свето место.

    "Несторовић је показао да није доследан у овом смислу", напомиње Ковач.

    Жао ми је што је Павић залутао за њим, каже Ковач напомињући да је Несторовић доста увежбан човек и да ни са једном организацијом са којом је сарађивао није остао у добрим односима.

  • 13:04

    Љепојевић: Прерашћемо у странку, имаћемо колективно руководство

    Љепојевић каже да је пет од седам оснивача остало у покрету који ће наставити да ради на принципима који су објављени пре избора.

    Из онога што се у међувремену догађало, каже потребно је извући поуке и ствари које би могле да буду извориште проблема елиминисати.

    Додаје да ће сигурно овај раскол довести до разочарања међу људима који су их подржавали.

    "Ми смо одлучили да прерастемо у политичку странку, тај процес је у току. Биће колективно руководство, од пет преосталих оснивача, имаће Извршни одбор и скупштину", каже он.

    Како каже, у медијима је дат превелик значај покушају разбијања покрета.

    "Ми остајемо глас из народа и нисмо променили своје принципе", поручује Љепојевић.

  • 13:02

    Почела конференција за новинаре

    У Медија центру почела је конференција за новинаре "Ми – Глас из народа" на којој говоре Драган Станојевић, Бранко Павловић, Митар Ковач, Синиша Љепојевић и Јован Јањић.

image
VV inauguration
banner