Србија и Балкан

Драма у ЦГ се наставља: Милатовић не жели више никоме да даје легитимитет

Доскорашњи заменик председника ПЕС-а је истакао да је у потпуности посвећен функцији председника Црне Горе и да ће, уколико се одлучи за другачије политичко деловање, јавност на време бити обавештена
Драма у ЦГ се наставља: Милатовић не жели више никоме да даје легитимитет© Rusmin Radic/Anadolu Agency

Председник Црне Горе и доскорашњи заменик председника Покрета Европа сад Јаков Милатовић, поручио је да не жели да његова оставка на чланство у тој партији оптерећује црногорску јавност, нити да њом наштети својим доскорашњим страначким саборцима.

"Исто тако, у односу на одређене ствари које су се дешавале, посебно у посљедњих пар месеци, не желим да више било коме дајем свој легитимитет, посебно ако се ради о одлукама које су се доносиле и начину рада који је супротан принципима на којима је Покрет Европа сад основан", рекао је новинарима Милатовић.

Он је данас учествовао на конференцији "Између стварности и обмана: Дезинформације као пријетња демократским друштвима", коју организује Центар за демократску транзицију (ЦДТ) уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава.

"Што се тиче моје политичке будућности, мислим да је јавност негде већ препознала да сам, без обзира на моју партијску припадност, у потпуности био посвећен функцији председника државе и то ће тако остати. Уколико се одлучим за неко будуће другачије политичко деловање, као и увек, транспарентно и на време у обавестити јавност", закључио је Милатовић.

Подсетимо, Милатовић је недавно у објави на платформи Икс објаснио да оставку подноси зато што је досадашњи начин рада ПЕС супротан обећаном и вредностима које је имао на уму приликом његовог стварања.

image