Србија и Балкан

Борко Стефановић из Париза: Међународна истрага о изборима у Србији почела и спроводи се вишеструко

Делегација прозападне опозиције из Србије налази се у Паризу где су дошли након посете Бриселу, а одакле ће се упутити у Берлин
Борко Стефановић из Париза: Међународна истрага о изборима у Србији почела и спроводи се вишеструко© Zorana Mandic/ATAImages

Заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић изјавио је да је међународна истрага избора одржаних 17. децембра у Србији почела.

"Упркос овим смешном, безуспешном али опасном покушају спина власт, а пре свега од стране премијерке и самог председника, истрага последица онога што се десило на изборима 17. децембра у Србији је почела, она се одвија, она се спроводи вишеструко, и кроз ОЕБС и кроз Савет Европе", рекао је Стефановић за Н1.

Стефановић се са делегацијом прозападне српске опозиције налази у Паризу, где су дошли након посете Бриселу, а одакле ће се упутити у Берлин.

Како је навео, на састанцима у Француској утврђена је неопходност да власт у Србији испуни све препоруке ОЕБС-а које је требало да испуни још пре годину и по дана.

"У том смислу не постоји могућност да Србија има демократске и слободне изборе у складу са европским стандардима било када, дакле то је важно испунити пре првих следећих избора", рекао је Стефановић.

Сада када се извештај догодио, и када је, како је рекао, у потпуности стопроцентно потврдио нерегуларности избора, потпредседник ССП-а сматра да суштински не постоји никакав политички орган и логистички изговор за неспровођење истраге.

"Сада је само питање у ком обиму, у ком формату, и у ком мандату ће се то десити, али десиће се", уверен је Стефановић.

image