Србија и Балкан

Несторовићева листа: Опозиција смо власти, не и држави, против страног уплитања

Председнику републике је саопштен став да наша изборна листа неће предложити мандатара нити ће учествовати у новој влади, наводи се у саопштењу листе "Ми - глас из народа проф. др Брнимир Несторовић"
Несторовићева листа: Опозиција смо власти, не и држави, против страног уплитања© Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Представници изборне листе "Ми - глас из народа проф. др Бранимир Несторовић" Богдана Кољевић, Бранко Лукић и Александар Павић одазвали су се званичном позиву председника Републике за консултације о мандатару за састав нове владе и одржали данас састанак са председником Србије Александром Вучићем и његовим сарадницима у згради Председништва Србије.

"Председнику републике је саопштен став да наша изборна листа неће предложити мандатара нити ће учествовати у новој влади", наводи се у саопштењу покрета.

"Поновљен је чврст став да остајемо опозиција власти али не и држави, да смо против сваког страног уплитања у наше унутрашње ствари и да ћемо наставити да активно радимо у прилог јачања суверенитета и територијалне целовитости Србије, као и на додатном учвршћивању веза са Републиком Српском и Србима у Црној Гори и широм света", додаје се.

Подсетимо, Павић је јутрос новинарима рекао да су они испоштовали формално позив председника државе.

Листа "Ми-глас из народа" на републичким изборима освојила је 13 мандата.

Међутим, 21. фебруара из тог покрета је саопштено да је у току процес преображаја у групи од седам оснивача и да су Бранимир Несторовић и Александар Павић напустили покрет.

Несторовић је након напуштања покрета са Павићем рекао да је у процесу оснивања нове странке са људима који га подржавају.

Вучић је у понедељак, 26. фебруара започео консултације о мандатару, а разговоре је обавио са мањинским листама - Политичка борба Албанаца се наставља – Шаип Камбери и Руска странка – Слободан Николић.

image