Србија и Балкан

Несторовић: Злонамерне тврдње да је Додик крив за раскол покрета "Ми - глас из народа"

Један од оснивача покрета, Синиша Љепојевић рекао је да је за раскол у овом покрету крив Додик, а и Јован Јањић, такође оснивач, био је мишљења да је Додик утицао на Несторовића
Несторовић: Злонамерне тврдње да је Додик крив за раскол покрета "Ми - глас из народа"© Antonio Ahel/ATAImages

Један од оснивача Покрета "Ми - Глас из народа" Бранимир Несторовић изјавио је данас да су тврдње да је председник Републике Српске Милорад Додик крив за раскол у овом покрету злонамерне и малициозне.

Несторовић је истакао да се Додик ниједног секунда није мешао у рад тог покрета, већ да је недавно, када је са колегама посетио Бањалуку, објаснио како функционише политички живот, да морају да буду са политичким истомишљеницима, те да је након тога схватио да је председник Српске у праву.

"Да је он мени рекао да будем председник и да растурим покрет то је заиста толико бесмислено и веома малициозно. Опет је у функцији завађања Срба", рекао је Несторовић за Срну.

Он је навео да је све то злонамерно и врло малициозно према председнику Републике Српске.

Додао је и да их је Додик подржао, наводећи да су они политичка опција која је изузетно заинтересована за Републику Српску, али да неко стварно жели да завади Србе с обе стране Дрине, али и да у томе неће успети.

"Много злонамерно и потврђује да смо ја и (Александар) Павић били у праву што смо прекинули ову агонију и оснивамо нову странку", нагласио је Несторовић.

Додик је раније данас изјавио да није обавештен о стању у покрету "Ми - глас из народа" у којем је дошло до неслагања оснивача.

Додик је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је разговарао са Несторовићем, али да од њега ништа није тражио, нити је Несторовић нешто молио. Несторовићу је, казао је, пренео да би било добро да се формира власт у Београду да би се Србија стабилизовала.

Један од оснивача покрета, Синиша Љепојевић рекао је да је за раскол у овом покрету крив Додик, а и Јован Јањић, такође оснивач, био је мишљења да је Додик утицао на Несторовића, наводи РТРС.

"Нисам могао да верујем да су то изјавили, али сваком на част", закључио је Несторовић.

image
VV inauguration
banner