Србија и Балкан

Павић: Несторовић није био код Вучића, залажемо се за нове изборе у Београду

Посланик листе "Ми - глас из народа" Александар Павић је новинарима након консултација код председника рекао да је састанак протекао формално
Павић: Несторовић није био код Вучића, залажемо се за нове изборе у Београду© FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

Председник Србије Александар Вучић завршио је консултације о кандидату за председника Владе са представницима изборне листе "Ми-глас народа, проф. др Бранимир Несторовић" око 9.30 часова. На разговоре је стигао посланик листе "Ми - глас из народа" Александар Павић, а на питање зашто није дошао Бранимир Несторовић, рекао је да ће он отићи на покушај конститутивне седнице Скупштине града Београда.

Павић је новинарима након консултација код председника рекао да је састанак протекао формално.

"Ми смо испоштовали формално позив председника државе, дали смо на знање оно што смо говорили све време да смо ми опозиција власти, а не држави", рекао је Павић.

Он је поновио да су се одазвали формално на консултације, обавестили председника да немају већину, као и да ће да предлажу мандатара и да ће свакако бити на позицијама на којима су били и раније.

На питање да ли ће он подржати конституисање скупштине, Павић је рекао новинарима да неће и да њихов став остаје исти.

"Ми нећемо подржати већину и залажемо се за расписивање нових избора у Београду", рекао је Павић.

Листа "Ми глас из народа" освојила је 13 мандата на децембарским изборима, али је у међувремену дошло до подела у том покрету.

Вучић је у понедељак, 26. фебруара започео консултације о мандатару, а разговоре је обавио са мањинским листама - Политичка борба Албанаца се наставља – Шаип Камбери и Руска странка – Слободан Николић.

image