Србија и Балкан

Шапић: Чекамо заједнички став "Ми - глас из народа" или нови избори

Председник Привременог органа Београда је рекао да Српска напредна странка са коалиционим партнерима већ сада има 56 или више посланика, али да је подигла лествицу легитимитета због прича после избора да "неко нешто краде"
Шапић: Чекамо заједнички став "Ми - глас из народа" или нови избори© FOTO TANJUG/ BEOINFO

Председник Привременог органа Београда Александар Шапић изјавио је вечерас да ће Српка напредна странка сачекати да види да ли листа "Ми - глас из народа" може да заузме заједнички став по питању уласка у београдску власт, а ако не може, како је рекао, онда ће бити расписани нови избори за Скупштину града Београда.

Гостујући на РТС-у, Шапић је рекао да Српска напредна странка са коалиционим партнерима већ сада има 56 или више посланика, али да је подигла лествицу легитимитета због прича после избора да "неко нешто краде".

Подсећамо, представник листе "Ми-глас из народа" Драган Станојевић поновио је данас да овај покрет сутра на конститутивној седници Скупштине града Београда неће подржати ниједну коалицију за формирање власти.

"Ми смо већ пет месеци изгубили привремени орган града Београда негде од новембра и тако се не може нормално функционисати. Очекују нас велики изазови, не само ЕКСПО 2027 који је највећа ствар у посљедњих неколико десетина година, него сви они изазови који су свакодневни и мислимо да је важно да имамо стабилну власт у Београду, власт која ће бити права српска власт, која ће да репрезентује српски народ и грађане који у њему живе", поручио је Шапић.

Додао је да је изузетно је важно да Београд настави економски да се развија.

"Важно је да имамо прилику да у следеће 3-4 године променимо Београд више него у последњих 15-20 година, а да Србију 2027. године доведемо на економски ниво који ће бити на нивоу озбиљно развијених европских земаља", нагласио је Шапић.

image