Србија и Балкан

Вучић наставио консултације о мандатару, стигли представници "Ми - глас из народа"

Листа "Ми - глас из народа" освојила је 13 мандата на децембарским изборима, али је у међувремену дошло до подела у том покрету
Вучић наставио консултације о мандатару, стигли представници "Ми - глас из народа"© FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

Председник Србије Александар Вучић наставља данас консултације о кандидату за председника Владе Србије, а у зграду Генералног секретаријата председника Републике нешто пре 8.30 часова стигао је посланик листе "Ми – глас из народа" Александар Павић са још двоје сарадника.

Листа "Ми - глас из народа" освојила је 13 мандата на децембарским изборима, али је у међувремену дошло до подела у том покрету.

Вучић је започео консултације о мандатару за састав нове владе у понедељак, 26. фебруара, разговорима са представницима листе "Политичка борба Албанаца се наставља-Шаип Камбери" и "Руска странка-Слободан Николић".

Наредног дана обавио је разговоре с представницима листе Савеза војвођанских Мађара, као и с представницима листе "Усаме Зукорлић- Уједињени за правду-Странка правде и помирења-Бошњаци Санџака-Томислав Жигманов-Демократски савез Хрвата у Војводини".

Председник предлаже Скупштини кандидата за председника владе пошто саслуша мишљење представника изабраних изборних листа и предлаже оног кандидата који може да обезбеди већину за избор владе.

После избора 17. децембра, укупно је 10 изборних листа прешло цензус.

Данас конститутивна седница Скупштине града Београда

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић заказао је за данас у 10 часова конститутивну седницу Скупштине града Београда.
На дневном реду је избор верификационог одбора за потврђивање мандата и потврђивање мандата одборника Скупштине града Београда, као и избор председника и заменика председника Скупштине Београда, саопштио је Секретаријат за информисање Скупштине града.

На дневном реду је и постављење секретара и заменика секретара, као и Предлог решења о избору чланова административно-мандатне комисије Скупштине града.
Конститутивном седницом, до избора председника Скупштине, у складу са Пословником председава најстарији присутни кандидат за одборника којем је додељен мандат.

image