Србија и Балкан

Мандић: Избор једног вршиоца дужности не би требало да уруши парламентарну већину

Председник црногорске скупштине је позвао парламентарну већину да "неспоразуме реши споразумом"
Мандић: Избор једног вршиоца дужности не би требало да уруши парламентарну већинуGetty © Filip Filipovic

Председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић је изјавио да избор једног вршиоца дужности не би требало да уруши парламентарну већину и поручио да је спреман да иницира састанак на коме би се дошло до споразума, пренела је РТЦГ.

"Моја процена је да из неспоразума изађемо са споразумом који ће нас учинити јачим. Сигуран сам да ћемо у разговору доћи до решења који ће наш рад учинити функционалнијим. Први пут живимо слободан живот од 30. августа. Наше намере да препородимо друштво много су веће и важније. У име НСД и коалиције ЗБЦГ позовем да неспоразуме решимо кроз споразум и договор", казао је Мандић

Мандић је поручио да је чињеница да су се окупили око истог циља где дужност в.д. директора Управе полиције не треба да уруши већину.

"Влада је донела одлуку је у складу са Уставом јер је постојала већина министара. То да ли је у складу са Законом бавиће се надлежни", истакао је Мандић.

Председник црногорске скупштине је навео да би било добро да представници  парламентарне већине што пре разговарају.

"Влада је заседала непрекидно више од 10 сати, чекам да сви буду спремни за коректан разговор. Трудићу се да дођем до решења као председник парламента. Треба нам слога у парламентарној већини, заједнички рад", поручио је Мандић.

Данашње заседање парламента Црне Горе прекинуто је на захтев посланика Демократске Црне Горе.

Посланик Демократа Момчило Лековић је тражио прекидање седнице парламента "због кризе власти и грубог кршења закона од стране "Владе Црне Горе".

Демократе Црне Горе противе се избору Радовића за в.д. директора УП и тврде да је он кадар некадaшњег директора Управе Веселина Вељовића, који је био и саветник за безбедност бившег председника Црне Горе Мила Ђукановића, а сада је у притвору јер се сумњичи за кријумчарење цигарета.

Влада Црне Горе је, три сата након поноћи, именовала Александра Радовића за вршиоца дужности директора Управе полиције на предлог премијера Милојка Спајића.

image
VV inauguration
banner