Србија и Балкан

Влада ЦГ: Шарановић одбио да предложи другог кандидата, Влада овластила Спајића да то уради

Господина Радовића препоручила богата радна биографија, као и чињеница да је крајем прошле године дао кључни допринос да Црна Гора избегне сиву листу Манивал-а, саопштила је Влада
Влада ЦГ: Шарановић одбио да предложи другог кандидата, Влада овластила Спајића да то урадиGetty © usmin Radic/Anadolu

Влада Црне Горе потврдила је у саопштењу објављеном данас пре подне да је на седници одржаној ноћас, већином гласова, усвојила предлог председника Владе Милојка Спајића и одредила Александра Радовића за в. д. директора Управе полиције.

Влада Црне Горе је, наведено је у саопштењу "на 20. седници којом је председавао премијер Милојко Спајић, а све услед потребе за очувањем националне безбедности и наставка беспоштедне борбе против криминала и корупције, али и у циљу убрзавања пута Црне Горе ка Европској унији, расправљала о кандидатима пријављеним на јавни позив за в. д. директора Управе полиције".

"Влада се упознала са списком, биографијама и поступком интервјуисања пријављених кандидата на јавни позив за избор в. д. директора Управе полиције. Сходно закључку Владе број: 08-011/24-1185/2 од 3. марта 2024. године министар унутрашњих послова доставио је предлог за одређивање Лазара Шћепановића за в. д. директора Управе полиције. Наведени предлог није добио потребну већину гласова чланова Владе", стоји у саопштењу.

Даље је наведено да је, "како је министар унутрашњих послова одбио да, у складу са законом, предложи другог кандидата са Списка пријављених лица, Влада ради очувања националне безбедности, као и неспорне потребе да Управа полиције има директора, односно вршиоца дужности, овластила председника Владе Милојка Спајића да предложи једног од кандидата са утврђеног списка".

"Сходно наведеном, премијер је предложио кандидата Александра Радовића за в. д. директора Управе полиције. У образложењу предлога, премијер је навео да је господина Радовића препоручила богата радна биографија, као и чињеница да је крајем прошле године дао кључни допринос да Црна Гора избегне сиву листу Манивал-а. Поред наведеног, Александра Радовића препоручује и шестогодишње искуство у ЕУРОПОЛ-у, на основу чијих информација из 'СКАЈ' преписки се процесуирају бројни случајеви против организованог криминала и корупције", наведено је у саопштењу Владе Црне Горе.

image