Србија и Балкан

Пријаве за брачни пар због напада на Вучића: Покушај злоупотребе и неоснованих оптужби

Пар се такође сумњичи да је њен профил на друштвеној мрежи искористио за објаву видео снимка из Литваније, уз који су навели да је у питању отимање детета од мајке мимо његове воље и то од стране српске полиције
Пријаве за брачни пар због напада на Вучића: Покушај злоупотребе и неоснованих оптужби© MUP REPUBLIKE SRBIJE/ NIKOLA MLADENOVIĆ

Припадници Министарства унутрашњих послова идентификовали су брачни пар из Врњачке Бање, мушкарца И.Т. и његову супругу Т.Т. запослену у локалној самоуправи, као осумњичене за претње председнику Републике Александру Вучићу, припадницима полиције и за неосноване оптужбе на рачун МУП-а.

Како је вечерас саопштено из Министарства унутрашњих послова, поред претњи шефу државе, пар се сумњичи да је њен профил на друштвеној мрежи искористио за објаву видео снимка, уз који су навели да је у питању отимање детета од мајке мимо његове воље и то од стране српске полиције.

Поводом наведеног снимка, Министарство унутрашњих послова истиче да снимак није настао у Србији, да је преузет са страних профила на друштвеним мрежама и "да је у питању још један у низу напада и претњи председнику Републике и покушај злоупотребе и рушења угледа Министарства унутрашњих послова".

Наиме, иницијални снимак је настао прошле године и приказује поступак одузимања деце у Литванији, наводи се у саопштењу МУП-а.

Осумњичени И.Т. од раније је познат полицији као особа која има везе са криминогеном средином и против њега су поднете кривичне пријаве због сумњи да је починио више кривичних дела, међу којима и убиство у покушају.

Против осумњичених полиција ће, у сарадњи са надлежним тужилаштвом, поднети одговарајуће пријаве.

image