Србија и Балкан

Вулин за "РИА Новости": Док је НАТО лагао свет, ми смо знали истину

Истина је да је НАТО хтео да уништи Србију, али је уништио међународно право, каже Вулин поводом годишњице бомбардовања СР Југославије
Вулин за "РИА Новости": Док је НАТО лагао свет, ми смо знали истину© A. H./ATAImages

НАТО увек обмањује свет када бира основе за своје деловање, тако је обмањивао и Југославију тврдећи да су Срби злочинци који врше геноцид на Косову и Метохији, рекао је бивши шеф Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин.

Вулин је за "РИА Новости" казао да је НАТО бомбардовање СР Југославије постало последњи велики некажњени злочин 20. века за који нико никада није одговарао нити жели да одговара.

"НАТО је преварио свет, као што је раније преварио СССР, да се неће ширити на исток. Као што је касније преварила Русију да ће испоштовати Минске споразуме. А онда су лагали цео свет да су Срби злочинци који врше геноцид на територији Косова и Метохије. Лагали су да Садам Хусеин има оружје за масовно уништење, да Моамер Гадафи жели да нападне остатак планете и да ће у Авганистану доћи до мира", рекао је Вулин.

Истовремено, "док је НАТО лагао свет, ми смо знали истину", приметио је он.

"Истина је да је НАТО хтео да уништи Србију, али је уништио међународно право. Србија је преживела, али међународно право није. Дух је пуштен из боце. Нико никада неће моћи да заустави промене граница", рекао је Вулин.

image