Србија и Балкан

Бечка полиција се укључила у потрагу за малом Данком; Огласила се Амбасада Србије

Српски држављанин који живи у Бечу, према сопственим наводима је можда, 30. марта око 20 сати, на једној станици трамваја у центру града видео девојчицу која је нестала у Србији у пратњи две жене
Бечка полиција се укључила у потрагу за малом Данком; Огласила се Амбасада Србије© Matthias Röder/picture alliance via Getty Images

Криминалистичка служба покрајине Беч покренула је истрагу у случају нестанка двогодишње Данке Илић, потврђено је из Полицијске дирекције Беча дописнику "Косово онлајна".

"Српски држављанин који живи у Бечу, према сопственим наводима је можда, 30. марта око 20 сати, на једној станици трамваја у центру града видео девојчицу која је нестала у Србији у пратњи две жене. Он је с тим у вези контактирао српске власти, које су се обратиле бечкој полицији захтевом за истрагу", наводи се у одговору.

И аустријски "Клајне цајтунг" потврдио је да је бечка полиција  саслушала сведока и узела видео снимак, који је мушкарац направио о свом запажању.

"Сведок је дао изјаву и обезбеђен је снимак који је он сам направио. Човек је за случај сазнао преко друштвених мрежа. Тачне околности, посебно да ли је у питању нестала девојчица, предмет су истраге која је у току", рекао је портпарол бечке полиције Маркус Дитрих.

Како се наводи, он је преко друштвених мрежа сазнао за нестанак детета.

"Тачне околности, посебно да ли је то заиста била нестала девојчица су предмет истраге која је у току. Истрагу води Криминалистичка служба Беч", наводи се у допису.

Двогодишња Данка Илић из Бора нестала је у среду, и од тада за њом трага српска полиција.

Апел Амбасаде Србије 

Амбасада Србије у Аустрији објавила је на друштвеној мрежи "Икс" апел грађанима да, уколико на територији Аустрије препознају несталу девојчицу Данку Илић, одмах јаве Амбасади, аустријској полицији или Министарству унутрашњих послова Србије.

С тим у вези из амбасаде су приложили телефоне за оне који поседују било какве информације о девојчици, а уведен је и дежуран контакт +436677704145.

image
VV inauguration
banner