Србија и Балкан

Вулин: Они који ме нападају тужни су што нису једини сарадници страних служби

Некадашњи директор БИА каже да они који га нападају, не споре право ЦИА да инсталира агенте, већ само његово право да о њима говори и упозорава на оно што раде
Вулин: Они који ме нападају тужни су што нису једини сарадници страних служби© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Некадашњи директор БИА Александар Вулин поручио је данас да они који га нападају због истине коју је изнео, не раде то зато што су нестрпљиви да агенти буду похапшени, већ зато што су љубоморни на више рангиране агенте.

Он је тако реаговао на, како каже, хајку која се повела против њега због изношења чињеница да се у окружењу председника Александра Вучића налазе људи који раде за ЦИА, а коју предводи пронатовска опозиција и медији.

"Поводом наређених напада политичара и пропагандиста који свако помињање ЦИА сматрају светогрђем, желим да укажем на неколико чињеница. Они који ме нападају због истине коју сам изнео, не раде то зато што су нестрпљиви да агенти буду похапшени, већ зато што су љубоморни на више рангиране агенте и помало тужни што нису једини сарадници страних служби", навео је Вулин у изјави.

Како каже, они који га нападају, не споре право ЦИА да инсталира агенте, већ само његово право да о њима говори и упозорава на оно што раде.

"Да имају искуства у контраобавештајном раду колико су искусни у обавештајном раду, знали би да је јавно обраћање о активностима агената некада довољно да се активност прекине, а увек је знак да је било доста", навео је Вулин.

Шпијунажа је необично дело и кажњава се не као друга дела чим се деси и када се докаже, већ и када се процени да је политички или безбедносни тренутак, навео је он и додао да је другачије и да је потребан само доказ, многи његови пробуђени нападачи би одавно били у затвору због шпијунаже.

"А, да знам о чему говорим, потврђује чињеница да је баш за време мог вођења БИА протеран шеф хрватске обавештајне мреже, а ухапшени припадници бугарске и албанске мреже, као што су успешно изведене и друге акције о којима ће, пре јавности, сведочити историја. Спавачи, мислите о томе", поручио је Александар Вулин.

image
VV inauguration
banner