Србија и Балкан

Грчки цариници у штрајку, Сеничић: На Евзонију ће радити полиција, неће бити дужих задржавања

Путнички саобраћај ће током штрајка од 48 сати, бити периодично омогућен, али се путници саветују да избегавају одлазак преко границе у том периоду
Грчки цариници у штрајку, Сеничић: На Евзонију ће радити полиција, неће бити дужих задржавањаwww.globallookpress.com © Nicolas Economou

Прелаз Евзони затворен је због штрајка грчких цариника, преносе медији у региону, а обустава рада ће трајати данас и сутра, због чега се путници саветују да одложе путовања.

Како наводи македонска информативна агенција МИА, возила хитне помоћи моћи ће да пролазе несметано.

"Гранични прелаз Евзони је данас затворен због штрајка грчких царинских службеника, који би требало да траје до четвртка у 6 сати ујутро, изјавио је данас директор Јуте Александар Сеничић, који је ту информацију добио из грчке националне туристичке организације.

Према тим најавама, како је Сеничић пренео за Танјуг, на прелазу Евзони радиће полиција и туристички аутобуси и аутомобили ће вероватно моћи да прођу, уз чекање од највише сат времена.

Теретни саобраћај на граничним прелазима Богородица - Евзони, Дојран - Дојрани и Меџитлија - Ники биће потпуно обустављен, осим за кварљиву робу, до среде до 23.59 часова, у оквиру дводневног штрајка службеника грчке царине, саопштила је Управа царина Северне Македоније, преноси МИА.

Према подацима које је МИА добила из амбасаде Грчке у Скопљу путнички саобраћај ће током штрајка од 48 сати, бити периодично омогућен, али се путници саветују да избегавају одлазак преко границе у том периоду.

Како грчки медији наводе, цариници данас и сутра ступају у 48-часовни штрајк протестујући због промена које промовише управа јавних прихода, а за које тврде да се углавном односе на подручне царинарнице, које су у опасности од смањења броја запослених и затварања.

Цариници реагују на промене и велики обим посла који имају на граничним прелазима са Албанијом и Северном Македонијом. Штрајк је најављен пре недељу дана.

image
VV inauguration
banner