Србија и Балкан

Додик о посети Орбана Републици Српској: Долази нам велики и прави пријатељ

Председник Републике Српске је рекао да ће Орбанова посета Бањалуци бити прилика за анализу свега што је од сада урађено
Додик о посети Орбана Републици Српској: Долази нам велики и прави пријатељ© Кабинет предсједника Републике Српске / Борислав Здриња

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је мађарски премијер Виктор Орбан велики и прави пријатељ Републике Српске.

Додик је подсетио да Орбан долази у Српску у четвртак и да је ово друга посета мађарског премијера Републици Српској за годину дана.

"Ми имамо веома конкретне пројекте и имамо конкретне разговоре о томе како сарађујемо и поштујемо лидерство које је Орбан показао. Он је један од најснажнијих европских лидера сада у оквиру Европске уније и то показује на многим местима, па је нама част", рекао је Додик.

Он је истакао да је Орбан показао да може у веома комплексним односима да води Мађарску као земљу чланицу Европске уније и НАТО-а, да избегне сукоб за свој народ и да се усмери ка развоју.

Додик је рекао да ће Орбанова посета Бањалуци бити прилика за анализу свега што је од сада урађено.

"Ми смо већ раније договорили да ћемо сваких шест месеци разговарати о томе шта је урађено. Програм у пољопривреди се показао као веома успешан. Сада нас чека лакрдија у којој Немци забрањују пројекте, они још нису отказали ниједан пројекат, а најављивали су то прошле године. Немачке компаније су остале у уговору, толико колико поштују савезну Владу", рекао је Додик.

image