Србија и Балкан

Додик о плану његовог хапшења: Британци покушавају да убаце своје јединице

Председник Републике Српске Милорад Додик је рекао да је проблем Републике Српске са Западом то што се Српска више од 20 година бори против њиховог настојања да сруше Дејтонски мировни споразум
Додик о плану његовог хапшења: Британци покушавају да убаце своје јединицеwww.globallookpress.com

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је добио упозорење о намери његовог хапшења, иако је нејасан разлог за такво поступање - да ли је то са намером његовог политичког склањања или дестабилизације ситуације.

"Ми знамо да Британци покушавају да убаце своје јединице које шетају по свету, а тог дана речено ми је, наводно у најбољој намери, а знајући ко је човек и одакле долази и да је чак послат то да уради, да би било најбоље ако се то деси да не пружамо отпор, јер они имају налог да пуцају. Шта сад, треба да се препаднем или да кажем 'Извините, а где је адреса на коју треба да да се јавим, где да дођем, да не морате ви да долазите по мене"', рекао је Додик за ТВ Прва.

Он каже да је "нешто потпуно избачено из контекста, због нервозе око Украјине и избора у Америци".

"Они се баве нама, одлучују о људима на Балкану, а не причају са њима", рекао је Додик.

Он је рекао да је проблем Републике Српске са Западом то што се Српска више од 20 година бори против њиховог настојања да сруше Дејтонски мировни споразум.

Додик је рекао и да Запад наставља с причом о наводној кривици Срба, али да српски народ егзистира упркос свему што су странци учинили да Република Српска нестане.

image