Србија и Балкан

"Ми - глас из народа" излази на београдске изборе, носилац листе Бранко Павловић

Позив на бојкот избора умртвљује политички живот и спушта енергију, и објективно иде у корист владајуће групације, оценио је кандидат ове групе за градоначелника Београда
"Ми - глас из народа" излази на београдске изборе, носилац листе Бранко Павловић© S.S./ATAImages

Група грађана "Ми - глас из народа" ће изаћи на београдске изборе, а носилац листе и кандидат за градоначелника биће Бранко Павловић, речено је на конференцији за новинаре ове посланичке групе у Скупштини Србије.

Посланици групе су позвали грађане да својим потписом подрже њихову изборну листу, оцењујућу да је позив дела опозиције на бојкот београдских избора потпуно погрешна одлука.

Бранко Павловић, кандидат ове групације за градоначелника Београда, оценио је да позив на бојкот избора умртвљује политички живот, спушта енергију и објективно иде у корист владајуће групације.

"Надам се да ћемо кроз колегијум Скупштине доћи до жељених основа и решења за изборе", рекао је Павловић, и додао да тај дијалог иде у добром правцу.

Он је навео да је основни проблем свега у Београду корупција и да је тим "Ми - глас из народа" спреман да се сучи са тим.

Посланик Јован Јањић навео је да "Ми - глас из народа" предлаже да, уколико Савет Европе започне процедуру пријема тзв. Косова у ту организацију, Србија аутоматски замрзне свој статус у СЕ док се не врати својим основним принципима.

"Косово спроводи својеврсни нацизам, јер ако протежирате једну нацију, а другу духовно и физички убијате, шта је онда то него нацизам. Зато је наш став је да се држимо оних међународних организација у којима се поштује наш међународни суверенитет, а то су БРИКС и Шангајска организација за сарадњу", истакао је Јањић, наводећи предности које ове организације имају.

Митар Ковач, посланик "Ми - глас из народа", осврнуо се и на посету Александра Вучића Француској, наводећи да није тачно да је "Француска наш поуздани партнер, јер нас је бомбардовала, а њени људи су у Кфору".

Он је запитао и због чега се руководство земље одлучило за куповину тих француских авиона који су вишеструко скупљи, него из других земаља, а имају чак, како каже, лошије перформансе, него кинески.

image
VV inauguration
banner