Србија и Балкан

Вучић: Нова авио-линија до Мостара додатно ће повезати наше народе и наше пословне заједнице

Током посете, председник Вучић присуствоваће вечери са лидерима из региона који учествују на мостарском сајму, састаће се са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком
Вучић: Нова авио-линија до Мостара додатно ће повезати наше народе и наше пословне заједнице© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

"Ер Србија" од данас је успоставила директну авио-линију између Београда и Мостара, а на првом лету на овој линији био је и председник Србије Александар Вучић. Председник Вучић присуствује церемонији поводом првог редовног лета Београд-Мостар на међународном аеродрому Мостар.

"Веома сам срећан, јер мислим да је ова ствар од великог значаја за Мостар и Београд, БиХ и Србију и повезивање свих наших народа. Повратна карта авионом који лети 40 минута је врло приступачна - 104 евра. Не постоји аутомобил којим можете да идете, а да потрошите мање", рекао је Вучић.

Он је нагласио да су уштеде овог путовања 12 до 13 сати пута.

"Осим практичног значаја ово ће додатно да повезује наше пословне заједнице и зато сам задовољан што ћемо још једном присуствовати великом сајму привреде овде. То је за нас изузетно важан догађај", рекао је председник.

Током посете, председник Вучић присуствоваће вечери са лидерима из региона који учествују на мостарском сајму, састаће се са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Након сусрета, председник ће присуствовати отварању 25. Међународног сајма привреде и обићи штанд Републике Србије, као и штандове других излагача.

Председник је објавио данас из авиона "Ер Србије" који после 33 године опет из Београда лети ка Мостару да је циљ да се унапређују односи са партнерским земљама.

"Ево ме у кабини пилота Славише и Младена који нас маестрано возе, долећемо уз њихову помоћ до Мостара, први пут после 33 године нашим националним превозником 'Ер Србијом'. Бескрајно хвала, бескрајно хвала свима који су са нама на лету", објавио је Вучић у видео снимку на Инстаграм налогу "будућностсрбијеав".

Кришто: Преко Београда до 80 одсто светских дестинација

Председавајућа Већа министара Босне и Херцеговине Борјана Кришто изјавила је данас да отварање ваздушних линија Београд-Мостар и Мостар - Београд има вишеструки значај како за Мостар тако и за целу Босну и Херцеговину.

"Преко Београда смо повезани са више од 80 одсто светских дестинација. Док још линије нису биле отворене, информирасана сам како је већ у том тренутку продато више од 2.000 карата, што доста говори о значају ове линије", рекла је Кришто на аеродрому у Мостару где је дочекала председника Србије Александра Вучића.

Она је истакла да та линија има туристички и пословни сегмент и да је управо зато отварање и везано за почетак 25. Међународног сајма привреде у Мостару.

Кришто је захвалила свима који су омогућили да дође до отварања те авио-линије, значајне за односе између две земље, али и за Мостара и целу БиХ.

"Након овог данашњег сусрета ми имамо наше заједничке састанке наших радних тимова и разговараћемо и на бројне друге теме које се тичу како билатералних односа између БиХ и Србије, тако и оне који су од интереса за наш цео регион. На крају желим да се захвалим још једном и уз задовољство што имам прилику као председавајућа Већа министара да угостим лидере из целог региона на једном врло значајном догађају и за Мостар и за БиХ", поручила је Кришто.

image