Србија и Балкан

"Раскинули" због Веље Илића: Доста је било неће на изборе са Народном странком

ДЈБ је са Народном странком крајем јануара потписао меморандум о заједничком изласку на београдске изборе, али нису постигли договор, јер је Народна странка хтела да уведе Нову Србију Велимира Илића у коалицију за Београд
"Раскинули" због Веље Илића: Доста је било неће на изборе са Народном странком© Antonio Ahel/ATAImages

Странка Доста је било је саопштила да до договора о заједничком изласку на изборе са Народном странком није дошло, јер је за ДЈБ неприхватљива коалиција са Новом Србијом Велимира Илића.

ДЈБ на свом налогу на друштвеној платформи Икс подсетио да је са Народном странком крајем јануара потписао меморандум о заједничком изласку на београдске изборе.

"Два и по месеца смо заједно покушавали да проширимо коалицију и са Дверима и Новим ДСС-ом и направимо јаку колону десног центра. Двери су биле заинтересоване, али нису могли да донесу одлуку. Последњи покушај је био у ову суботу, али су Двери остале неодлучне. Нови ДСС није био спреман ни на састанак", наводе из ДЈБ.

Они су објаснили да је Народна странка пре три недеље хтела да уведе Нову Србију Велимира Илића у коалицију за Београд, а да "ДЈБ не види ниједно рационално објашњење за то и за ДЈБ то није прихватљиво".

"Водити кампању за промену и увођење реда у Београду са Вељом Илићем није кредибилно", поручују из ове странке.

Народна странка је на крају одлучила да напусти договорену коалицију са ДЈБ и направи коалицију су Вељом Илићем.

image