Србија и Балкан

Дачић: Конаковић наставља с нападима на Вучића, јер је размонтирао злоћудну бошњачку машинерију

Шеф српске дипломатије је указао да је председник Србије Александар Вучић разобличио лицемерје бошњачких политичара, којима је, како каже, циљ да Србију и српски народ представе као геноцидне
Дачић: Конаковић наставља с нападима на Вучића, јер је размонтирао злоћудну бошњачку машинерију© TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs

Министар спољних послова Ивица Дачић реаговао је на изјаву министра спољних послова БиХ Елмедина Конаковића, који је најавио да ће тражити исплату ратне одштете од Србије, оцењујући да Конаковић наставља са срамотним нападима на председника Александра Вучића и српски народ, јер је очигледно разочаран бриљантним наступом председника Вучића у одбрани Србије.

"Босанско-херцеговачки министар Конаковић наставља са својим беспризорним и срамотним нападима на председника Вучића, на Србију, Републику Српску и српски народ у целини. Конаковић је очигледно разочаран бриљантним наступом Вучића у одбрани Србије и српског народа", рекао је Дачић за Танјуг.

Додао је да је Вучић разобличио све лицемерје бошњачких политичара, којима је, како каже, циљ да Србију и српски народ представе као геноцидне, што би отворило пут ка ономе што је и рекао, као тражењу ратне одштете и оспоравању постојања Републике Српске.

"Баш зато је и толико бесан, јер их је Вучић прозрео и довео до тога да дође до одлагања гласања у Генералној скупштини Уједињених нација. Цео свет сада види да је у питању подла политичка игра, и зато неће ни да подрже такво понашање у УН", истакао је Дачић.

Оценио је и да је Вучић размонтирао целу злоћудну машинерију уперену против Србије и српског народа.

"И тако ће увек у бити, док је он на челу државе. А што се тиче тужби и ревизије, то је већ било, и суд је све то одбацио", закључио је Дачић.

Министар спољних послова у Савету министара Босне и Херцеговине Елмедин Конаковић је за сарајевске медије изнео низ оптужби на рачун председника Александра Вучића, Србије и Републике Српске.

image