Србија и Балкан

Црна Гора: Седмочасовно радно време до краја године; Вучић: То у Србији неће моћи

Председник Вучић је прокоментарисао да је народ сигурно одушевљен том идејом, али да он сматра да човек треба и да мора да ради више
Црна Гора: Седмочасовно радно време до краја године; Вучић: То у Србији неће моћиwww.globallookpress.com © Martin Siepmann

У Црној Гори до краја године може да се очекује увођење седмочасовног радног времена, најавила је министарка рада и социјалног старања Црне Горе Наида Нишић.

Она је за Радио Црне Горе рекла да ће социјална давања у будућности бити правичнија, као и да неће бити укидања Фонда ПИО, али да ће он бити реформисан, преноси РТЦГ.

Вучић: Док се ја питам, неће бити скраћења радног времена 

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да, док је он председник државе и док буде имао утицаја у партији која чини већину у Народној скупштини, никада неће прихватити увођење седмочасовног радног времена.

"Срећом по вас, мој мандат ускоро истиче па ви онда изаберите те паметне који воле да ништа не раде, а да земља иде напред. А ја за вас имам питање, ајде ми ви објасните како је могуће, како можете за 35 сати рада да урадите као за 40 сати? Ја иначе мислим да је 40 сати мало радног времена. Ја мислим да човек треба и да мора да ради више", рекао је Вучић, одговарајући на питање новинара да прокоментарише то што је у Црној Гори најављено увођење седмочасовног радног времена.

Вучић је прокоментарисао да је народ сигурно одушевљен том идејом, и да смо се, како он сматра, приближили томе.

"Само израчунајте колико пута годишње, колико годишњих одмора имамо, колико пута идемо на такозване "сити брејк" дестинације, колико градова у Европи смо обишли и само да се негде нешто не ради. Док сам ја председник и док будем имао утицаја у партији која твори већину у Народној скупштини, било каквог утицаја док ме буду питали за нешто, никада то нећу прихватити, никада",нагласио је Вучић.

Он је испричао да је једна политичка партија као један од услова за сарадњу са СНС-ом тражила да се не ради недељом, да се то законом укине, и да се скрати радно време, и да је он то одбио.

"Сутра ћемо да смањимо на шест сати. Па ће да буде да не радимо пет дана, него да радимо четири дана у недељи. Па кад скратимо на четири дана у недељи, по седам сати, то ће бити 28. Па на шест сати, 24 сата. Па како ћете за 24 сата да урадите једнако и да допринесете расту бруто домаћег производа као и за 40 сати?", питао је Вучић.

image