Србија и Балкан

МУП: Сурови исход међународне акције "Спидмаратон"

Зa седам дана саобраћајна полиција открила је 36.000 прекршаја прекорачења брзине, односно више од 7.500 прекршаја за само 24 сата
МУП: Сурови исход међународне акције "Спидмаратон"© TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Припадници саобраћајне полиције открили су више од 36.000 прекршаја прекорачења брзине током седмодневне међународне акције појачане контроле саобраћаја која је спроведена у оквиру организације РОАДПОЛ (европска мрежа саобраћајних полиција).

Од наведеног броја, око 5.900 прекршаја прекорачења брзине откривено је и санкционисано у зонама пешачких прелаза, где су вршене мере појачане контроле у циљу заштите пешака, саопштио је МУП.

МУП подсећа да је брзина контролисана и на 342 локације широм земље које су грађани предложили Управи саобраћајне полиције.

У склопу ове међународне акције, 1. маја је реализована акција под називом Спидмаратон, када је брзина контролисана свим расположивим уређајима непрекидно током 24 часа.

Више од 700 полицијских службеника контролисало је брзину на око 1.000 контролних тачака, а за свега један дан откривено је више од 7.500 прекршаја прекорачења брзине.

МУП је истакао и да, имајући у виду да предстоје васкршњи празници када се на путевима у Републици Србији очекује појачана фреквенција саобраћаја, припадници саобраћајне полиције наставиће са мерама појачане контроле у циљу очувања што повољнијег стања безбедности саобраћаја.

image