Србија и Балкан

Министри у Влади Србије и председница Народне скупштине честитали Васкрс

Васкрс нас и ове године храбри да истрајемо у нашем праведном путу за добробит нашег народа и свих са којима живимо у заједници, поручио је министар унутрашњих послова и додао да благослов великог празника нарочито дође до наших сународника на Косову и Метохији
Министри у Влади Србије и председница Народне скупштине честитали Васкрс© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Министри у Влади Србије, председница парламента, представници града Београда и Новог Сада, Српске напредне странке и друге истакнуте личности из јавног живота упутили су данас честитке патријарху српском Порфирију, епископима, монаштву и свештенству, као и свим вериницима који Ускрс славе по Јулијанском календару.

Председница Народне скупштине Ана Брнабић честитала је Васкрс патријарху српском Порфирију, свештенству, верницима и свим грађанима Србије који овај хришћански празник славе по Јулијанском календару.

Навела је да свим верницима сутрашњи празник честита у име Народне скупштине и у лично име.

"Нека овај празник, који слави победу живота и праштања, буде повод да се подсетимо најважнијих вредности заједништва, међусобног разумевања и слоге. Желим вам да удруженим снагама и толеранцијом превазиђемо свако искушење који нам стоји на путу. Христос Васкресе", наводи се у честитки председнице Народне скупштине.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић упутио је такође честитку.

Нагласио је да дан Христовог васкрсења славимо као дан који нас подсећа да добро увек побеђује зло, да живот увек побеђује смрт.

"Славимо поруку највећег хришћанског празника као путоказ за долазак до мира и љубави у нама самима, а нарочито према ближњима. Васкрс нас и ове године храбри да истрајемо у нашем праведном путу за добробит нашег народа и свих са којима живимо у заједници утемељеној на вредностима слободе, мира и напретка", навео је министар и нагласио "нека благослов великог празника нарочито дође до наших сународника на Косову и Метохији, којима су мир и слобода данас насушно потребни".

Министарка правде Маја Поповић упутила је честитке поводом највећег хришћанског празника.

"Срдачно вам честитам највећи хришћански празник Васкрс. Нека радост вечног живота буде непресушно врело највећих хришћански врлина мира, љубави и толеранције. Славећи велики празник, желим да нам донесе обиље духовног преображаја, како би смело и одлучно дали одговор на сва питања која савремени свет поставља пред нас. Желим да велики празник проведете у обиљу духовне радости и Божијег благослова'', наводи се у честитки министарка Поповић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић честитао је Васкрс свим православним верницима уз жељу да га прославе у миру и љубави са својим породицама.

"Нека највећи хришћански празник, који слави победу живота над смрћу, свима донесе мир, радост и наду, а у све домове унесе слогу и солидарност", навео је Весић.

Министар без портфеља задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић Васкрс је честитао сународницима у Србији, региону и дијаспори са жељом да васкршње празнике проведу у здрављу и радости са најближима.

Милићевић је подсетио да највећи хришћански празник прослављамо у временима тешких искушења са којим се сусреће наша земља и наш народ, а посебно наши сународници на КиМ и у Републици Српској.

"Васкрс, празник победе живота и добра над смрћу и злом, јасно нас подсећа да нема тих искушења и невоља које не можемо да превазиђемо ако смо јединствени и одлучни. Стога је неопходно да свако од нас, у складу са својим дужностима и могућностима, ради на напретку наше земље и да сви сложно подржимо политику председника Србије како бисмо обезбедили мир и бољи живот за сву нашу децу", поручио је Милићевић у честитки.

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов упутио је честитку. Подсетио је да је према истинама вере, васкрсење Исуса Христа темељ хришћанства.

"А ако Христос није устао, онда је празна проповед наша, празна је и вера наша. На истини да је Христос васкрсао заснива се и нада хришћана 'јер, као што у Адаму сви умиру, тако ће и у Христу сви оживети'. То свим хришћанским верницима јасно казује да чином Христовог васкрсења смрт нема последњу реч у људским животима. Последњу реч има живот – живот онога који је био мртав, а васкрсом је постао наново жив.Христос васкрсе – ваистину васкрсе!", навео је он.

image