Србија и Балкан

Посланици данас расправљају о Предлогу закона о јединственом бирачком списку

Договор о измени Закона о локалним изборима који предвиђа да грађани који су променили пребивалиште у последњих 11 месеци неће моћи да гласају на новој адреси
Посланици данас расправљају о Предлогу закона о јединственом бирачком спискуGetty

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић заказала је за 14 часова нову седницу парламента на чијем ће дневном реду бити пет тачака, а међу њима је и Предлог закона о допунама закона о јединственом бирачком списку,  који је поднело 37 посланика.

Парламентарне групе постигле су јуче договор о измени Закона о локалним изборима који предвиђа да грађани који су променили пребивалиште у последњих 11 месеци неће моћи да гласају на новој адреси, а ограничење важи за оне који су пребивалиште променили у периоду од 3. јула 2023. до 3. јуна 2024.

Измене закона предлажу опозиционе странке, а седница парламента заказана је за 14 часова.

На дневном реду је и Предлог одлуке о измени Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине коју је поднела посланичка група Драган Марковић Палма - Јединствена Србија, као и Предлог одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине, који је поднела посланичка група Александар Вучић - Србија не сме да стане.

Пред посланицима је и Предлог одлуке о изменама Одлуке о саставу Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање, као и Предлог одлуке о изменама Одлуке о саставу сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама.

image