Србија и Балкан

Кривична пријава против малолетника због сумње да је ударио професора на Гимназијади

Седамнаестогодишњак се сумњичи да је јуче, за време одржавања манифестације Гимназијада, задао ударац у главу професору једне београдске гимназије, наневши му тешке телесне повреде, саопштио је МУП
Кривична пријава против малолетника због сумње да је ударио професора на Гимназијади© МУП Србије

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду у сарадњи са Одељењем за малолетнике Вишег јавног тужилаштва, поднеће кривичну пријаву против једног седамнаестогодишњака због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка телесна повреда из нехата.

Он се сумњичи да је јуче, за време одржавања манифестације Гимназијада, задао ударац у главу професору једне београдске гимназије, наневши му тешке телесне повреде, саопштио је МУП.

Професор који је повређен током фудбалске утакмице, у оквиру спортског и хуманитарног турнира Гимназијада, прегледан је у Ургентном центру и пуштен на кућно лечење.

Њему је у тој здравственој установи констатована повреда напрснућа јагодичне кости, сазнаје Танјуг.

Подсетимо, директорка Треће гимназије Олга Чокаш потврдила је да се јуче догодио инцидент у којем је професор те школе, у покушају да раздвоји ученике, задобио тешке телесне повреде.

Због тога је донета одлука да се Гимназијада прекине.

Због насиља над просветним радницима више просветних синдиката најавило је за сутра протест у Београду и штрајк у школама.

image