Србија и Балкан

Додик: Посланици СНСД штитиће интересе Републике Српске у Дому народа БиХ

Посланици СНСД радиће у скупштини на заштити интереса РС
Додик: Посланици СНСД штитиће интересе Републике Српске у Дому народа БиХwww.globallookpress.com © Nedim Grabovica/Xinhua

Лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик рекао је данас да ће четири посланика са листе те странке у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ радити на заштити интереса Републике Српске и на тај начин показати прави патриотизам и у парламенту БиХ.

"Обавили смо важан посао, сутра се бирају делегати у Већу народа и тиме завршавамо претпоставке за формирање Владе Српске. Чим се конституише Веће народа, можемо да уђемо у формирање Владе Српске и то је нешто што говори о ефикасности којом се служимо како бисмо завршили и имплементирали изборне резултате у веома ефикасној процедури", истакао је Додик, а преноси РТРС.

Раније данас, посланици Народне скупштине Републике Српске одлучили су да ће делегати у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из српског народа бити чланови СНСД Средоје Новић, Сњежана Новаковић Бурсаћ, Радован Kовачевић и Никола Шпирић, као и Желимир Нешковић из Српске демократске странке (СДС).

image