Србија и Балкан

Вучевић: Очекујем реакцију ОДИХР-а због напада на кол-центре СНС-а

Председник СНС-а је навео да није приметио апсолутно ништа незаконито у раду кол-центара
Вучевић: Очекујем реакцију ОДИХР-а због напада на кол-центре СНС-а© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Председник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић изјавио је данас да очекује реакцију ОДИХР-а, као и тужилаштва на, како каже, "најгрубље насиље" над кол-центрима те странке током изборног дана.

"Да видимо како ће они реаговати на, не само вербално, него и физичко насиље над нашим легалним и легитимним кол-центрима", рекао је новинарима Вучевић, приликом обиласка радова на реконструкцији Гимназије у Младеновцу.

Упитан да ли је позивима грађана из кол-центара СНС током изборног дана, као и разним поклонима током предизборне кампање, учињено кривично дело, председник СНС-а је навео да није приметио апсолутно ништа незаконито, осим насиља над њиховим кол-центрима и активистима.

"Ја ћу увек да позивам људе да изађу на биралишта, мислим да је то суштина избора и демократије и не видим да је уопште спорно када некога позивате да изађе на биралишта", казао је он.

Упитан да ли као лидер СНС-а осећа одговорност што су освојили 50.000 гласова мање него на изборима у децембру, Вучевић је навео да је остварен "феноменалан резултат", као и да је поносан што је лидер политичке странке која је "однела још једну убедљиву победу, убедљивију него што су се многи надали".

На питање да ли ће као премијер укинути одлуку претходне премијерке Ане Брнабић, којом је стављена тачка на рад компаније "Рио Тинто", Вучевић је навео да о томе није разговарано, али да ће бити речи о томе како да се искористе природни ресурси које Србија има.

"Мислим да треба да искористимо све погодности, природне предности и људске ресурсе које Србија има да се развија. А каква ће одлука и да ли ће бити другачија, то ћемо видети у наредном периоду. Апсолутно сам спреман да разговарам са свима и мислим да Србија треба да искористи сваку шансу за развој коју има, поштујући највише стандарде и технолошке производње и заштите животне средине", казао је Вучевић.

image