Србија и Балкан

Црногорски министар тражио да се наоружа: Министарство одбило захтев

Андреј Миловић се пријавио за набављање оружја као члан стрељачког клуба
Црногорски министар тражио да се наоружа: Министарство одбило захтев© Amir Hamzagic/ATAImages

Министарство унутрашњих послова Црне Горе одбило је захтев министра правде Андреја Миловића за издавање одобрења за набавку и ношење оружја ради бављења спортским стрељаштвом.

Миловићев захтев је одбијен због законских сметњи, односно јер није правоснажно окончан прекршајни поступак који је против њега покренут јер је у ходнику Скупштине 9. фебруара одузео телефон из руке новинарки Либертаса и предао га службенику свог обезбеђења.

Министар правде казао је "Вијестима" да се као члан стрељачког клуба, спорта којим се бави још од основне школе, МУП-у 21. марта 2024. поднео захтев за издавање одобрења за набавку оружја ради бављења спортским стрељаштвом.

"Уз захтев сам приложио доказ о испуњености посебних услова за издавање одобрења за набавку оружја сходно члану 13 став 2 тачка 2 Закона о оружју, заједно са потврдом клуба практичног стрељаштва 'Чешка збројевка', Шутинг академи Монтенегро, која потврђује моје активно чланство", навео је Миловић.

Миловић је потврдио да ће након окончања поступка поново поднети захтев за одобрење за набавку оружја.

Још увек актуелни министар правде Црне Горе дошао је у сукоб са председником своје странке Милојком Спајићем, због чега је искључен из Покрета Европа сад, али је остао на министарском месту.

Након што је Црна Гора по скраћеном поступку донела низ закона како би затворила поглавља у преговорима са ЕУ који се тичу правосуђа, Миловић је на конференцији за медије отворено критиковао Спајића и тражио да га Скупштина смени.

Спајић је потом предао Скупштини захтев за разрешење Миловића што је извесно, али се још чека одлука председника Скупштине Андрија Мандића да дозволи или одбије захтев Миловића да се на тој седници још једном обрати посланицима и јавности.

image