Србија и Балкан

Нови црногорски министар правде иселио "Сеобу Срба" а некад је овако говорио (ВИДЕО)

Истакао је и да нема ништа против слике Паје Јовановића, али сматра да је прикладније да у његовом кабинету буде "Јустиција"
Нови црногорски министар правде иселио "Сеобу Срба" а некад је овако говорио (ВИДЕО)© Музеј Града Београда

Нови министар правде Андреј Миловић уклонио је са зида своје канцеларије репродукцију познате слике Паје Јовановића "Сеоба Срба" и на њено место поставио уље на платну сликара Срђана Вукчевића "Јустиција", пише "Дан".

Репродукцију Јовановићеве слике поставио је некадашњи министар правде Владимир Лепосавић, а о(п)стала је на зиду поред којег су најчешће прављене фотографије министара и њихових гостију и док је министар био Марко Ковач.

Међутим, један од првих потеза новог министра правде Андреја Миловића, функционера Покрета Европа сад, било је управо скидање ове репродукције.

Дан пише да је нови министар то учинио лично па из суседне канцеларије узео "Јустицију", очистио је од прашине и ставио је на зид.

Миловић је, док је замењивао слике у својој канцеларији, прокоментарисао да "Сеоба Срба" остаје у Министарству правде, али да ће убудуће бити у канцеларији његовог шефа кабинета.

Истакао је и да нема ништа против слике Паје Јовановића, али сматра да је прикладније да у његовом кабинету буде "Јустиција".

Док му је сада засметала Јовановића слика, подсетимо се и дана када је Миловић говорио да је Црној Гори највећи пријатељ Русија, а не Запад.

image