Свет

САД разматрају како да оружје заплењено у Јемену доставе Кијеву

Америчка администрација тек треба да нађе адекватан правни оквир за такав поступак, јер ембарго на оружје које су УН увеле Јемену захтева да заплењено наоружање буде уништено, складиштено или уклоњено, преноси "Волстрит џорнал"
САД разматрају како да оружје заплењено у Јемену доставе Кијевуwww.globallookpress.com © M Fardin Nawrozi/XinHua

Вашингтон разматра да Кијеву пошаље хиљаде пушака и више од милион метака који су заплењени у Јемену, изјавили су званичници САД.

Међу оружјем заплењеним током протеклих месеци близу обале Јемена, а за које САД тврде да долази из Ирана, налази се и више од 5.000 аутоматских пушака, 1,6 милиона метака, мали број противтенковских пројектила и више од 7.000 детонатора, наводи "Волстрит џорнал".

Ембарго на оружје које су Уједињене Нације увеле Јемену захтева да заплењено наоружање буде уништено, складиштено или уклоњено. Међутим, званичници САД су указали да је наоружавање Украјине подстакло расправе о слању конфискованог наоружања Кијеву, пише амерички лист.

Администрација председника САД Џозефа Бајдена тек треба да нађе адекватан правни оквир који би обезбедио пребацивање оружја из једног сукоба у други, указују амерички званичници.

image
VV inauguration
banner