Свет

У бродолому недалеко од италијанске обале погинуло 80 миграната из Авганистана

Агенција Уједињених нација за избеглице саопштила је да је скоро половина избеглица које су прошле године стигле морским путем из Турске у Италију била из Авганистана
У бродолому недалеко од италијанске обале погинуло 80 миграната из Авганистана© Tanjug/AP Photo/Valeria Ferraro

Министарство спољних послова талибанског режима у Авганистану саопштило је данас да је у недавном бродолому у водама надомак Калабрије у Италији погинуло 80 држављана Авганистана, међу којима је било и деце.

Италијанске спасилачке службе су потврдиле да су до сада евидентиране 64 жртве бродолома у узбурканом мору недалеко од градића Стекато ди Кутро, приморског одмаралишта на источној обали Калабрије, преноси Ројтерс.

Спасено је 80 бродоломника и веровало се да ће у спасилачким акцијама бити пронађено још људи.

"Са великом тугом смо примили вест да је 80 избеглица из Авганистана, међу којима је било жена и деце који су у дрвеном бродићу кренули из луке Измир у Турској према Италији, удавило у мору на југу Италије", саопштило је талибанско министарство спољних послова.

Агенција Уједињених нација за избеглице саопштила је да је скоро половина избеглица које су прошле године стигле морским путем из Турске у Италију била из Авганистана.

image