Свет

Сирија се враћа у Арапски лигу?

Неке арапске државе, укључујући регионалне силе попут Египта и Уједињених Арапских Емирата, у међувремену су поправиле своје односе са званичним Дамаском
Сирија се враћа у Арапски лигу?Getty © Photo by Norbert Schiller/Getty Images

Министри спољних послова заливских арапских земаља и њихове колеге из Египта, Ирака и Јордана разговарали су о могућности да се Сирија врати у окриље Арапске лиге, наводи се у данашњем саопштењу Министарства спољних послова Саудијске Арабије.

Састанак, одржан у граду Џеди, који је сазвала је Саудијска Арабија у оквиру иницијативе смањења регионалних тензија, окончан је без договора, наводи се у саопштењу, преноси Ројтерс.

Неке арапске државе, укључујући регионалне силе попут Египта и Уједињених Арапских Емирата, у међувремену су поправиле своје односе са званичним Дамаском.

Саудијска Арабија је дипломатске односе с Дамаском прекинула пре 12 година, почетком 2011, након што је у тој земљи, као последица арапског пролећа, дошло до ескалације насиља. У новембру исте године Сирији је суспендовано чланство у Арапској лиги, што је довело до њене готово потпуне изолације у арапском свету.

image