Свет

Републиканци у Представничком дому против учешћа трансродних спортиста у женској конкуренцији

Нацрт нема шансе да прође у Сенату са демократском већином
Републиканци у Представничком дому против учешћа трансродних спортиста у женској конкуренцијиGetty © Michael M. Santiago / Staff

Републиканци у Представничком дому америчког Конгреса усвојили су нацрт закона на основу ког би се трансродним спортистима забранило да учествују у женској конкуренцији.

Како преноси "Вашингтон пост" ниједан демократа није подржао закон који, реално, никада неће проћи у Сенату који контролишу демократе.

Представник са Флориде Грег Стуби представио је закон на основу ког се пол особе одређује искључиво на основу генетике по рођењу.

Предлог републиканаца само је један у низу предлога који се уводе на државном и локалном нивоу и који су усмерени на ЛГБТ права, наводи "Вашингтон пост".

Четрнаест држава под вођством републиканаца ове године је усвојило законе који циљају на трансродну заједницу, укључујући Ајову где је трансродним спортисткињама сада забрањено да учествују у средњошколским и факултетским спортовима.

Лист тврди да је веома мали број спортиста трансродан, а да републиканци наводно заговарају ово питање зато што се већина Американаца слаже да трансродне жене не би требало да буду у могућности да се такмиче у женском професионалном, факултетском и средњошколском спорту.

image
VV inauguration
banner