Свет

Такер Карлсон: Трансродна идеологија је природни непријатељ хришћанства

"Хришћанство и трансродно учење су две потпуно некомпатибилне теологије", рекао је Карлсон, оценивши да се та два светоназора "никада не могу помирити" и да су "на путу међусобног судара"
Такер Карлсон: Трансродна идеологија је природни непријатељ хришћанстваGetty © Drew Angerer/Getty Images

Тешко наоружана особа која је упала у хришћанску основну школу у Нешвилу и усмртила троје деце и троје одраслих радника могла би да буде само наговештај насиља које ће уследити због инхерентног сукоба идеологија, тврди водитељ "Фокс њуза" Такер Карлсон.

"Хришћанство и трансродно учење су две потпуно некомпатибилне теологије", рекао је Карлсон у својој емисији, оценивши да се та два светоназора "никада не могу помирити" и да су "на путу међусобног судара."

Према Карлсоновој оцени, то трансродну идеологију чини "природним непријатељем" хришћанства.

Из полиције је након инцидента у Нешвилу, савезна држава Тенеси, саопштено да је 28-годишњи убица био мотивисан "озлојеђеношћу" због тога што су је натерали да похађа хришћанску школу док је одрастала у тој области.

Карлсонова емисија је прошле недеље емитовала сегмент о наводном порасту милитантности трансродних особа, цитирајући извештај државне медијске организације НПР о активистима који су се наоружавали зато што су се осетили под претњом напада.

Карлсон је тада исказао мишљење да ће антихришћанска страна прва пролити крв. Он је истакао да су инцидентом у Нешвилу "наши страхови потврђени".

"Транс идеологија захтева доминацију над самом природом", рекао је Карлсон. "Можемо да променимо идентитет са којим смо рођени, рећи ће вам са суманутом сигурношћу. Хришћани се никада не могу сложити са овим јер верују да су то моћи за које верују да их поседује само Бог".

"Та невољност да се сагласи са идејом да је транс особа изнад природе дотиче и гневи неке појединце у транс заједници. Људи који верују да су Бог не могу издржати да им говоре како то нису", рекао је Карлсон.

Карлсон је критиковао председника САД Џозефа Бајдена који је након инцидента поново позвао на забрану поседовања јуришних пушака, тврдећи да политичари користе инцидент у Нешвилу за постизање сопствених политичких циљева уместо да истражују узроке.

Водитељ је додао да је "транс покрет усмерен против хришћана, укључујући и насиље". Већина хришћанских вођа не жели да призна ту реалност, тврдио је Карлсон, јер би суочавање са претњом захтевало заузимање "изразито непопуларних ставова".

image