Свет

Пропала намера САД: Посета Лаврова Њујорку протекла изванредно

Американци су заиста желели да приреде хладан дочек нашем министру, рекао је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов
Пропала намера САД: Посета Лаврова Њујорку протекла изванредно© TANJUG/AP Photo/Bebeto Matthews

Посета руског министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова Њујорку прошла је изванредно – није било говора ни о каквој изолацији руске делегације, рекао је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов.

"Американци су заиста желели да приреде хладан дочек нашем министру", казао је амбасадор.

Међутим, по његовим речима, Лавров је био толико "изолован" да су на прес-конференцији у сали где су били новинари сва места била попуњена.

"Наравно, није било говора о било каквој изолацији руског министра или руске делегације. Догађаји су прошли изванредно, и, што је најважније, били су успешни", истакао је Антонов.

Истовремено је истакао да линије комуникације између Русије и САД треба држати отвореним јер је реч о водећим нуклеарним силама, сталним чланицама СБ УН. Антонов је казао да је руска амбасада у контакту и са Стејт департментом и са Белом кућом.

Русија је у априлу преузела председавање у СБ УН. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров обратио се у Савету безбедности Уједињених нација у Њујорку на седници посвећеној значају принципа мултилатералности и поштовању принципа Повеље УН, као и на седници о решавању блискоисточне проблематике.

image
VV inauguration
banner