Свет

Не уче на туђим грешкама? Транс мушкарац са грудима рекламира доњи веш "Келвина Клајна"

Реклама са Бапијем Кортрамом изазвала хаос на друштвеним мрежама
Не уче на туђим грешкама? Транс мушкарац са грудима рекламира доњи веш "Келвина Клајна"Getty © John Sciulli / Stringer

Реклама "Келвина Клајна" на којој транс мушкарац позира у спортском грудњаку изазвала је жестоке реакције након што је постала вирална на интернету.

Бренд, познат по секси рекламама и згодним моделима, сада је рекламирање својих производа препустио Бапију Кортраму који на промотивној фотографији носи фармерке и спортски грудњак.

Бапија, који је из Холандије, представља више модних агенција, укључујући и британски "Зибиди талент" који га описује као "транс мушкарца који још није имао операцију груди".

Фотографија је постала вирална неколико недеља што је "бад лајт" упао у проблем због партнерства са трансродним инфлуенсерком Диланом Малвејнијем.

Катастрофална маркетиншка идеја довела је до пада продаје америчког водећег пива за чак 20 одсто из недеље у недељу.

Такође је било позива да се "Адидас" бојкотује због употребе биолошког мушкарца за промоцију женског купаћег костима у колекцији "Прајд 2023".

Овај гигант спортске одеће изазвао је бес купаца који су га оптужили да се "руга" женама када је објавио оглас за купаћи костим од 50 фунти који је део његове кампање за "одржавање инклузивних вредности", подсећа "Дејли мејл".

image