Свет

"Дедица је нешто жустар": Кид Рок хеклером против пива које промовише "трансродна Одри Хепберн"

Кид Роков снимак освануо је на друштвеним мрежама након што су се "Бад Лајт" и матична компанија "Анхојзер-Буш" удружили са трансордним активистом и тиктокером Диланом Малвејнијем
"Дедица је нешто жустар": Кид Рок хеклером против пива које промовише "трансродна Одри Хепберн"Getty © Photo by Mike Ehrmann/Getty Images

Чувени амерички музичар Кид Рок (право име Роберт Џејмс Ричи) показао је шта мисли о новој сарадњи пива "Бад лајт" са трансродним тиктокером у видеу објављеном на друштвеним мрежама који показује музичара како решета конзерве тог пива уз поклич "Је*еш 'Бад лајт'".

Кид Роков снимак освануо је на друштвеним мрежама након што су се "Бад Лајт" и матична компанија "Анхојзер-Буш" удружили са трансордним активистом и тиктокером Диланом Малвејнијем, који је током претходног викенда промовисао то пиво обучен као чувена холивудска звезда Одри Хепберн у филму "Доручак код Тифанија".

"Дедица је данас нешто жустар. Рећи ћу вам нешто, кратко и јасно", изговара Кид Рок, иначе ватрени присталица бившег председника САД Доналда Трампа, у видео снимку на ком носи бели качкет са акронимом МАГА ("Учинимо Америку поново великом", слоган Трампове председничке кампање из 2016. године).

Музичар затим у руке узима у руке аутоматску пушку "Хеклер и Кох МП5" и испаљује рафал по конзервама "Бад лајта".

"Је*еш 'Бат лајт', је*еш 'Анхојзер-Буш'", каже Кид Рок на крају снимка уз подигнут средњи прст. 

Одлуку "Бад лајта" да спонзорише објаве биолошког мушкарца који је пре нешто више од годину дана почео да се идентификује као жена и одбројава "дане девојаштва" осудиле су многе познате личности и корисници друштвених мрежа, истичући да се ради о пропаганди родне идеологије. 

"Ко је, дођавола, у 'Бад лајту' мислио да је добра идеја да одрастао човек који се облачи као девојчице буде њихов промотер? Брендови морају да престану да слушају своје друштвено освешћене креативне тимове и ослушну своје потрошаче" својом демографијом потрошача", написао је конзервативни коментатор Џон Кардиљо на Твитеру.

"Колико би 'Бад лајта' требало да попијеш да би ти Дилан Малвејни изгледао као жена", упитао је један твитераш.

Амерички водитељ подкаста Стивен Милер назвао је сарадњу "најчуднијом ствари" коју је икада видео. 

Редитељ Роби Старбак и новинар Ијан Мајлс Чеонг сугерисали су да је кампања "Бад Лајта" служила само да се избрише разлика између мушкараца и жена, истовремено подрива конзервативне вредности. 

"Изгледа да је порука 'Бад лајта' конзервативним породицама: Подстицаћемо, па чак и славити брисање мушкараца и жена заједно са свим вредностима до којих вам је стало", твитовао је редитељ Роби Старбак питајући пратиоце да ли ће и "сада трошити свој новац на њихово пиво". 

Кид Рок је иначе познат као присталица Доналда Трампа, коме је исказао подршку током председничке кампање из 2016. године, а затим га је и посетио у Белој кући за време Трамповог мандата.

Почетком 2022. године, чувени музичар је избацио песму под називом "Ми, народ" ("We the People"), у којој критикује мере против ковида-19 које је увео Ентони Фаучи, технолошке гиганте попут Твитера и Фејсбука, и администрацију председника Џозефа Бајдена.

У рефрену песме се понавља порука "Хајде, Брендоне" (Let's go Brandon), која је на интернету популаризована као замена за слоган "Је*еш Џоа Бајдена".

image
VV inauguration
banner