Свет

Судар возова у Индији: Најмање 50 мртвих, 350 повређених

Велики број аутобуса је мобилисан како би се сви повређени превезли у болницу
Судар возова у Индији: Најмање 50 мртвих, 350 повређених© Tanjug/AP

Најмање 50 људи је погинуло, а 350 хоспитализовано у судару два путничка воза у индијској савезној држави Одиши, јавили су индијски медији и локални званичници. "Коромандел експрес", који иде од Калкуте до Ченаја, слетео је са шина након судара и упао у супротан смер, пренео је "Ројтерс".

"Око 50 амбулантних возила је изашло на место несреће, али је деловало да је повређених много више. Велики број аутобуса је мобилисан како би се повређени превезли у болницу", навео је на Твитеру шеф Секертаријата Одише Прадеп Џена.

На фотографијама са места несреће могу се видети спасиоци како се пењу на вагоне како би пронашли преживеле. Све спасилачке службе су на терену.

Огласио се и премијер Индије Нарендра Моди који је на Твитеру истакао да су све државне расположиве снаге на месту несреће и пружају помоћ унесрећенима.

Упркос владиним покушајима да побољшају безбедност железница, неколико стотина инцидената годишње догоди се у Индији, у једној од највећих железничких мрежа на свету. У августу 1995. године, два воза сударила су се у близини Њу Делхија, а тада је погинуло 358 људи, што је највећа железничка несрећа у историји.

image