Свет

Полиција: Мета је била Ненси Пелоси, осумњичени хтео да јој "поломи колена"

Из тужилаштва је саопштено да ће против осумњиченог бити подигнута оптужница за покушај убиства
Полиција: Мета је била Ненси Пелоси, осумњичени хтео да јој "поломи колена"www.globallookpress.com © Keystone Press Agency/Chris Kleponis

Човек који је оптужен за напад на Пола Пелосија, сурпуга председнице Представничког дома Конгреса САД, рекао је полицији да је желео да отме Ненси Пелоси и да јој "поломи колена", саопштиле су америчке власти.

Према наводима полиције, Дејвид Депејп (42) је упао у кућу Пелосијевих кроз стражња врата, наишао на Пола Пелосија, напао га и изударао чекићем по глави, због чега је Пелоси завршио на операцији због фрактуре лобање. У извештају се додаје да је Депејп у торби имао траку и конопац, те да је, током напада, викао "Где је Ненси?"

Из тужилаштва је саопштено да су мета биле кућа Пелосијевих и председница Представничког тома, као и да ће против Депејпа бити подигнута оптужница за покушај убиства.

"У време када је осумњичени ушао у кућу Пелосијевих, он је, заправо, тражио госпођу Пелоси", рекла је окружни тужилац Брук Џенкинс и додала да су у кући тада била само два човека – Пол Пелоси и нападач.

Она је додала да је реч о "политички мотивисаном" злочину и позвала јавност да "пази на речи које изговарамо и да ублажимо нашу политичку реторику".

Оптуженом Депејпу прети казна од 50 година затвора.

Раније се огласила и председница Представничког дома Ненси Пелоси, поручивши да је захвална на хиљадама порука, молитви и лепих жеља. 

"Од ужасног напада на Пола у петак ујутру били смо преплављени хиљадама забринутих порука, молитвама и топлим жељама", написала је Пелоси на Твитеру и додала да је њен супруг боље, али да му предстоји дуг процес опоравка.

image
VV inauguration
banner