Свет

Берлин: Трансродна климатска активисткиња која је блокирала аеродром неће у мушки затвор

Транс бескућница која "продаје сексуалне услуге", биолошки мушкарац, дефинитивно не жели у затвор за мушкарце, пише немачки "Билд"
Берлин: Трансродна климатска активисткиња која је блокирала аеродром неће у мушки затвор© Принтскрин Инстаграм/@allabout.penelopefrank

Радикална климатска активисткиња Пенелопе Франк (32) паралисала је берлински аеродром крајем новембра 2022. године тако што је са својим саучесницима стајала на писти. Резултат су били милионски губици и задржавање 4.000 путника, пише "Билд".

Сада јој прети затворска казна, а будући да је формално и биолошки мушкарац, Франк страхује од одласка у мушки затвор.

"Она дефинитивно не жели у затвор за мушкарце", пише немачки лист наводећи да је трансродна активисткиња (и бескућница која "продаје сексуалне услуге") на платформи за прикупљање донација од странаца "ГоуФундМи" тражи новац како би некако спречила свој боравак у затвору.

"Затворска казна би значила директно тежу последицу за мене као транс жену, усред повећане трансфобије у затвору за мушкарце", наводи Франк. "Сада ми је потребна ваша финансијска помоћ како бих се фокусирала на свој стални активизам. Поготово након што сам на прошлом судском рочишту умало завршила у мушком затвору, зато што је јавно тужилаштво расписало потерницу због мог бескућништва". 

Франк је већ прикупила преко 8.000 евра, а објашњава да је и даље "регистрована као мушко". То значи да је у очима немачких власти Пенелопе Франк мушкарац.

"Биолошким мушкарцима је место у мушким затворима. Ако вам се не свиђа, најбоље је да не чините никакве злочине", наводи адвокат Јоахим Штајнхефел за "Билд" и објашњава да за климатске активисте не важе никаква посебна правила. 

Будући да се посветила климатском активизму, Франк је све чешће понестајало новца, пише лист, будући да није имала времена да се бави услугама пратње, еротским активностима преко веб камере и појављивањем у еротским филмовима. Потенцијални затвореник наводи да није имала времена ни за сексуалне састанке, продају половних дилдоа и коришћеног женског доњег веша, од чега је раније зарађивала. 

image