Свет

Слободарска партија Аустрије у посети талибанима: Показаћемо Европи праву слику Авганистана

"Чланови Слободарске партије Аустрије оценили су да је ситуација у Авганистану много боља од онога што су чули из медија", наводи се у саопштењу авганистанског министарства спољних послова
Слободарска партија Аустрије у посети талибанима: Показаћемо Европи праву слику Авганистанаwww.globallookpress.com © Saifurahman Safi

Група аустријских политичара у посети Кабулу уверила је привремену талибанску администрацију да ће приказати "праву слику" Авганистана у Европи.

Према авганистанском Министарству спољних послова, водећи чланови Слободарске партије Аустрије састали су се у недељу у Кабулу са привременим министром иностраних послова Мавлавијем Амиром Кан Мутакијем.

"Чланови Слободарске партије су нагласили и обећали да ће Европи приказати праву слику тренутне ситуације у Авганистану и поделити је са својим званичницима, народом и земљама Европске уније", наводи се у саопштењу Министарства.

Цитирајући једног од чланова Слободарске партије, у саопштењу се "са жаљењем констатује да садашња влада Авганистана, која је обезбедила сигурност и ставила тачку на четири деценије сукоба у Авганистану, ипак није призната".

Привремени министар спољних послова је разговарао и о пружању конзуларних услуга и других погодности за држављане Авганистана у Бечу.

"Чланови Слободарске партије Аустрије оценили су да је ситуација у Авганистану много боља од онога што су чули из медија", наводи се у саопштењу.

image