Свет

Италијански министар одбране: Помоћ Кијеву није бесконачна, сукоб се не може решити на бојном пољу

Ситуација у Украјини све гора, Кијев има великих потешкоћа на бојном пољу, поручио Гвидо Крозето
Италијански министар одбране: Помоћ Кијеву није бесконачна, сукоб се не може решити на бојном пољуwww.globallookpress.com © Cecilia Fabiano

Италија не мења своју позицију када је у питању слање помоћи Украјини, али она никада није била неограничена, рекао је министар одбране те земље Гвидо Крозето у интервјуу за "Коријера дела сера".

"Са техничке тачке гледишта постоји количинско ограничење (помоћи Кијеву), али када је реч о политичким одлукама ту се ништа није променило", одговорио је он на питање да ли ће Италија променити своју позицију.

Министар одбране је рекао и да се ситуација у Украјини погоршава, као и да Кијев има "великих потешкоћа" да врати изгубљене територије.

"Cведочимо томе да се конфликт не може окончати на бојном пољу. Настављамо да помажемо онима који су у праву, али сваког дана анализирамо могућности започињања дијалога, постизања мира и почетка обнове", додао је он.

Крозето је рекао и да Кијев не сме да изгуби, зато што би то значило "руске тенкове на границама Европе", као и повећани ризик од избијања трећег светског рата.

image