Свет

Није материјал за команданта: Највећи донатор Рона ДеСантиса разматра да подржи Доналда Трампа

Свемирски "барон" Роберт Бигелоу каже да гувернер Флориде није "командант" који је потребан САД
Није материјал за команданта: Највећи донатор Рона ДеСантиса разматра да подржи Доналда ТрампаGetty © Scott Olson / Staff

Највећи донатор Рона ДеСантиса разматра да подржи главног републиканског ривала гувернера Флориде, бившег председника Доналда Трампа.

Роберт Бигелоу, инвеститор у некретнине из Неваде, који је финансирао истраживање свемира и истраживања паранормалних активности, дао је више од 20 милиона долара ДеСантисовој кампањи раније ове године, што је највећа донација било ком председничком кандидату, показују федерални поднесци.

Финансијер, међутим, није одушевљен ДеСантисовом предизборном кампању за коју је рекао да је слабашна, а након почетка рата у Израелу оценио је да је САД потребан "улични" лидер, као што је Трамп.

"Морам да погледам ко би вероватно био најјачи командант, са највише искуства. А то је само један тип", рекао је Бигелоу за "Фајненшел тајмс" и додао: "Кога бисте ви желели за команданта? Ја бих желео некога ко је главни баја. А то ми личи на Трампа".

Бигелоу је такође рекао да мисли да ће Трамп сада победити ДеСантиса на републиканским изборима. "Мислим да је Трамп превише јак", рекао је.

"Мислим да Трамп има замах, инерцију да га победи. Трамп је 'бик', али је ДеСантис 'вечера'", додао је Бигелоу.

image