Свет

Да ли је Бајден опет забрљао: Блинкен задрхтао због речи председника САД после сусрета са Сијем

Државни секретар грчио је руке током конференције за новинаре док се председник САД извињавао што је превише открио о преговорима Хамаса и Израела о таоцима
Да ли је Бајден опет забрљао: Блинкен задрхтао због речи председника САД после сусрета са СијемGetty © Kent Nishimura / Stringer

Амерички државни секретар Ентони Блинкен деловао је као да му је непријатно када је његов шеф, председник Џозеф Бајден описао кинеског лидера Сија Ђинпинга као "диктатора" и обавестио новинаре да је споразум о ослобађању израелских талаца на видику.

Током конференције за новинаре након састанка са кинеским лидером у Калифорнији, Бајден се извинио свом државном секретару што је превише открио о преговорима државе Хамас-Израел о таоцима, пише "Телеграф".

"Не желим да брзам... али имамо одличну сарадњу са Катаром", кључним посредником између Израела и Хамаса. Бајден је потом говорио о "паузи на коју су Израелци пристали" и како се напредује ка договору о ослобађању талаца када се зауставио, приметивши скамењени израз лица свог државног секретара.

"Дајем превише детаља. Знам господине секретаре, престаћу. Али ја се благо надам", промрмљао је Бајден.

image