Свет

Укратко 29. новембар: Усвојена резолуција УН о Голанској висоравни; Додик није повредио Устав

Оружане снаге Русије су ослободиле насеље Артјомовско у ДНР, које се налази у западном предграђу познатог Артјомовска, односно, Бахмута
Укратко 29. новембар: Усвојена резолуција УН о Голанској висоравни; Додик није повредио УставGetty © Johannes Simon/Getty Images
  • Уставни суд Републике Српске утврдио је да Народна скупштина Републике Српске, усвајањем и достављањем закона на проглашавање и њихово објављивање у Службеном гласнику Републике Српске, и председник Републике Српске, доношењем указа,нису повредили Уставом Републике Српске утврђени поступак доношења закона. Због тога је Суд оценио да су оспорени закони, у погледу поступка њиховог доношења, у сагласности са Уставом Републике Српске.
  • У Приштини су данас избили сукоби између полиције и присталице такозване ОВК које су протестовале због доласка председнице Специјализованих већа Косова у Хагу Екатерине Трендафилове.
  • У цркву Светог Архангела Михаила у селу Ракитници, општина Подујево, 28. новембра провалила је група лица заједно са самозваним и лажним свештеником  Николом Џуфком, грађанином Републике Албаније, да би у цркви наводно обавили црквени обред, саопштила је Епархија рашко-призренска.
  • Оружане снаге Русије су ослободиле насеље Артјомовско у ДНР, које се налази у западном предграђу познатог Артјомовска, односно, Бахмута, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.
  • Запад је мислио да Русија никада неће моћи да престане да зависи од западне технологије, али захваљујући младим научницима, земља се поприлично брзо технолошки осамостаљује, рекао је председник Русије Владимир Путин на трећем конгресу младих научника у Сочију.
  • Премијер Израела Бењамин Нетанијаху "постао је познат као касапин Газе", рекао је турски председник Реџеп Тајип Ердоган током говора пред парламентом, додајући да се "ова црна мрља закачила за све оне који су му дали свој безусловну подршку".
image