Свет

Пашињан у посети Русији

Пашињан је пропустио неколико догађаја на постсовјетском простору, укључујући самите Евроазијског економског савеза и ЗНД у Бишкеку у октобру, као и самит Организације Уговора о колективној безбедности (ОДКБ) у Минску
Пашињан у посети Русијиwww.globallookpress.com © IMAGO/M. Popow

Јерменски премијер Никол Пашињан боравиће у дводневној радној посети Русији, саопштила је прес служба јерменске владе.

Пашињан ће данас учествовати на састанку Евроазијског економског савета у Санкт Петербургу, а сутра на неформалном састанку шефова држава Заједнице независних држава (ЗНД), преносе "РИА Новости".

Агенција наводи да је Пашањин пропустио неколико догађаја на постсовјетском простору, укључујући самите Евроазијског економског савеза и ЗНД у Бишкеку у октобру, као и самит Организације Уговора о колективној безбедности (ОДКБ) у Минску одржан прошлог месеца.

Откако је Азербејџан у септембру припојио спорну територију Нагорно-Карабах након најновије кризе око територије на коју су и Баку и Јереван претендовали, Јерменија је свела своје учешће у ОДКБ-у на минимум, истовремено се окрећући САД и Европској унији, која је најавила да ће размотрити могућност пружања војне помоћи Јерменији преко Европског мировног фонда.

Пашињан је, међутим, демантовао наводе да Јерменија разматра излазак из ОДКБ-а.

Наводећи пример Украјине, белоруски председник Александар Лукашенко је на овомесечном састанку шефова обавештајних служби ЗНД у Минску упозорио је Јерменију да не пресеца везе са чланицама те организације и не окреће се ка Западу, јер ће је он издати.

Јерменска комисија за телевизију и радио је овог месеца суспендовала на 30 дана дозволу за рад радио-станици "Тоспа", која је део медијске мреже Спутњика.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner