Свет

Снуп Доги Дог, Трамп и "Косово": Репер мења плочу

Некада тврдокорни трампомрзац, чувени амерички репер сада каже да не осећа ништа сем "љубави и поштовања за Доналда Трампа"
Снуп Доги Дог, Трамп и "Косово": Репер мења плочуGetty © Bennett Raglin/Getty Images for Essence

Амерички репер Снуп Дог учинио је неочекиван политички заокрет и похвалио бившег председника САД Доналда Трампа.

Иако репер, чије је право име Калвин Кордозар Бродус Јуниор, и даље није званично подржао ниједног кандидата на предстојећим изборима, он је у интервјуу за британски "Сандеј Тајмс" изјавио да не осећа "ништа друго сем љубави и поштовања за Доналда Трампа".

Снуп Дог је посебно похвалио Трампа зато што је на самом крају свог мандата помиловао Мајкла Хариса, једног од оснивача издавачке куће "Дет роу рекордс" са којом је репер сарађивао рано у својој каријери, а који је служио затворску казну од минимум 25 година због учешћа у завери за убиство.

"Он је учинио много добрих ствари за мене", додао је Снуп Дог, говорећи о Трампу.

Претходне ставове Снуп Дога о Трампу илуструје чињеница да се очигледна Трампова карикатура под именом "Роналд Кламп" појавила у реперовом споту из 2017. године, у којем Снуп Дог "Клампа" убија пиштољем.

Поврх тога, Снуп Дог је пред изборе у САД 2020. године обећао да ће гласати за Трамповог противника, ма ко год он био, иако претходно никада није гласао у животу.

Међутим, није познато колико је темељан идеолошки заокрет чувеног репера, односно да ли је можда преиспитао и поједине ставове који су релевантни за овдашње прилике.

Подсетимо, Снуп Дог је 2010. године одржао концерт на главном стадиону у Приштини, када је на сцени одушевљено махао албанском заставом. 

image